Re-integratie Diensten

Modulaire re-integratiedienst die bij jou past

Ben jij door verschillende omstandigheden op jezelf aangewezen en geïsoleerd gaan leven? Heb je moeite om de sociale drempel over te gaan? Ben jij iemand die het lastig vindt om met gevoelens van onbegrip of statusverlies om te gaan? Zijn er problemen op andere leefgebieden, zoals sociaal functioneren in de buitenwereld? Wil je graag stapje voor stapje weer deelnemen aan de maatschappij, maar vind jij het lastig om dit alleen te doen en heb je hier hulp bij nodig?

Talent of Tomorrow kan met de re-integratiediensten Participatie Interventie en Bevorderen Maatschappelijke Deelname jou ondersteunen in alle bovengenoemde situaties.

Samen kijken we naar jouw persoonlijke situatie en hoe wij jou kunnen helpen om weer deel uit te gaan maken van de maatschappij. Met haalbare en realistische doelen zorgen we ervoor dat jij komt waar je graag zou willen zijn. Van begin tot eind staan jouw wensen bovenaan en gaan we te werk op een manier die bij jou past!

Samen gaan wij aan de slag met jou!

Werkfit maken

Ben je al langere tijd uit het arbeidsproces? Dan kan het in het begin moeilijk zijn om weer zelfstandig op zoek te gaan naar die ene leuke passende baan. Misschien wil je nog competenties ontwikkelen voordat je weer aan het werk gaat. De re-integratiecoach van Talent of Tomorrow ondersteunt en helpt jou bij het (verder) ontwikkelen van jouw talenten. Ook kan de re-integratiecoach ondersteuning bieden om een bepaalde structuur en/of ritme in je leven te brengen of te verbeteren. Zo komt een duurzame werkplek steeds dichterbij.
Samen doelen stellen die voor jou haalbaar en realistisch zijn. Dit kan bijvoorbeeld door meeloopdagen.
Je komt voor het traject Werkfit Maken in aanmerking als je een Wajong-, WGA-, ZW- of WW (WGA <35%)- uitkering hebt van het UWV.

Naar werk

Heb jij een Werkfit-traject succesvol doorlopen of heb je voldoende competenties om direct op zoek te gaan naar een passende baan? Dan zetten we, in overleg met jou, het Naar Werk traject in. Tijdens dit traject zal de re-integratiecoach samen met jou kijken binnen welke branche jij het liefst wil werken en waar jouw talenten het best tot z’n recht komen. Hierdoor zal er een goede match zijn tussen jou als persoon en de werkgever. Uiteindelijk moet jij je prettig voelen op een werkplek waar jij jouw talenten optimaal kunt inzetten. De re-integratiecoach ondersteunt en helpt je bij het vinden van een duurzame werkplek. Dit kan door het helpen opstellen van een CV of het schrijven van een sollicitatiebrief, maar ook samen naar een sollicitatiegesprek gaan. Het Naar Werk traject kan van korte, maar ook langere duur zijn waarin veel mogelijk is.

Jobcoaching

Meewerken en afstand nemen

Onze jobcoach kijken wat nodig is om de arbeidsbeperkte optimaal te laten functioneren in zijn of haar werk. Moet er een aangepaste stoel of aangepaste computer komen of een invalidentoilet? Hoeveel uur per dag en hoeveel dagen per week kan er worden gewerkt en welke maatregelen zijn nog meer nodig? Onze jobcoach gaat ook mee naar de werkplek en begeleidt de werknemer in de nieuwe omgeving. Soms werkt een jobcoach zelfs mee om zo samen met de cliënt te oefenen in de werkzaamheden die moeten worden verricht. Gaat het goed dan zal de jobcoach zich steeds verder terugtrekken om uiteindelijk bijvoorbeeld nog eens per maand naar de werkplek te komen en te kijken hoe alles gaat en of er nog aanpassingen nodig zijn.

Job coachen is motiveren en communiceren en vraagt om inlevingsvermogen

Onze jobcoach weet mensen te motiveren en te stimuleren en is uiteraard goed in het communiceren; zowel met de werknemer als met de werkgever. Onze jobcoach is tactvol en zal ook op een tactvolle manier omgaan met de aanwezige problematiek. Daarnaast is de jobcoach ook praktisch ingesteld. Onze jobcoach oefent met de arbeidsbeperkten de uit te voeren werkzaamheden en dit kan betekenen dat de jobcoach samen met de arbeidsbeperkte werknemer aan de slag gaat met het stofzuigen van een auto, het opruimen of schoonmaken van kantoren of het verrichten van administratieve werkzaamheden. Door samen de werkzaamheden die bij de baan horen te verrichten, kunnen knelpunten worden gevonden en gezamenlijk, al dan niet in overleg en met hulp van de werkgever, worden opgelost.

Onze jobcoach is dan ook de intermediair tussen werknemer en werkgever en evalueert de werksituatie met beide partijen om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Benieuwd hoe wij jou als persoon, opdrachtgever of bedrijf kunnen helpen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of ons online formulier. We horen graag van je!